Rad, solidarnost, zajedništvo i jednakost naše su vrijednosti

Osnovani smo 26.5.2013. godine i vodimo se načelima “rad, zajedništvo i solidarnost”. Motiv koji nas je vodio u osnivanju i angažmanu kroz projekte je želja da se život vrati u Glinu, a mladi postanu aktivan dio zajednice. Osnivači su Ivan Janković, Marija Crnković, Tomislav Delač i Martina Vrbanac.

Prva predsjednica Udruge bila je Marija Crnković, a njenu dobro obavljanu dužnost preuzeo je Ivan Janković. Od veljače 2017. godine kormilo Udruge preuzeo je Marin Kaurić.

U Udruzi se nalazi još desetak marljivih članova koji svojim radom i trudom čine mnogo za napredak naše zajednice. Možemo se pohvaliti mnogim partnerima,  suradnicima i sponzorima. Neki od njih su: Udruga Jukinac, Zavičajni klub Mala Solina, Udruga Iks iz Petrinje, Crveni Križ Glina, Knjižnica i Čitaonica Glina, Grad Glina, Osnovna škola Glina, Srednja škola Glina, Marijini obroci (Mary’s meals), Vivera d.o.o., Centar Sirius, PRONI, RCT Zagreb i Hrvatski zavod za zapošljavanje – Područni uredi Sisak i Glina.

Područja djelovanja: demokratska politička kultura; kultura i umjetnost; obrazovanje, znanost i istraživanje; sport; socijalna djelatnost, zaštita okoliša i prirode, ljudska prava, međunarodna suradnja

Ciljane skupine: darovita djeca i mladi, inovatori, nezaposleni, novorođenčad, osobe starije životne dobi, osobe u riziku siromaštva i siromašne osobe, roditelji, ruralno stanovništvo, sportaši, studenti, trudnice, učenici, udruge i građanske inicijative, obitelji s troje i više djece, volonteri, žene, žene poduzetnice, žene ruralnih područja. 

Ciljevi: organiziranje raznih aktivnosti te aktivno djelovanje mladih, promicanje demokratske političke kulture, promicanje volontiranja, razvoj kulture, promicanje i potpora cjeloživotnom obrazovanju, humanitarno djelovanje i socijalna pomoć i podrška, promicanje i uvođenje 

informatičko-komunikacijskih tehnologija, razvoj društveno odgovornog ponašanja te drugih djelatnosti, organiziranje športsko-rekreativnih aktivnosti, zaštita okoliša i prirode i druge aktivnosti od općeg interesa za Udrugu.

Djelatnosti kojima se ostvaruju ciljevi: volonterstvo; promicanje društvene solidarnosti i ljudskih prava; očuvanje kulturne baštine; zaštita okoliša i prirode; razvoj ruralnih područja i urbanih područja;organiziranje kulturnih, športskih, glazbenih, humanitarnih, ekoloških, gastronomskih, i drugih manifestacija i natjecanja; organiziranje zabava, susreta, kampova, izleta i drugih skupova za članove udruge; zadovoljavanje edukacijskih potreba članova i ostalih putem organiziranja prigodnih kulturnih i obrazovnih događaja i priredbi, tribina, tečajeva, predavanja, okruglih stolova, književnih večeri, izložbi i promocija, kazališnih predstava, projekcija; suradnja s domaćim i inozemnim udrugama i ostalim akterima javnoga života ako se time pridonosi ostvarivanju ciljeva Udruge; izdavaštvo; upravljanje objektima kojih je Udruga vlasnik ili korisnik.

Naši strateški ciljevi

promicanje obrazovanja, razvoj civilnog društva, promicanje kulture i volonterstva na području našeg malog grada i okolice.
Lutum

Pridruži nam se!

Pokrenuli smo preko 20 projekata u Glini i okolici